Na našem webu používáme cookies.
Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.
Novinky
Prodáváme dřevěné soudky k dozrání a stárnutí domácích ovocných destilátů.
"Slivovice je kořalka, která se vyrábí v některých zemích slovanských, zejména v Chorvatsku, v Bosně a Moravě po domácku, v novější době též v Čechách avšak zde po továrnicku, ze švestek. Švestky se rozmačkají celé i s peckami, nechají zkvasiti a zkvašená zápara se pak destiluje. Vedle lihu, který povstane kvašením cukrů, slivovice obsahuje též silici hořkomandlovou a něco málo kyanovodíku, které povstaly kvašením amygdalinu, obsaženého v jádrech. Čerstvá slivovice má chuť ostrou, skoro odpornou, teprve delším ležením nabývá příjemné vůně i chuti, zároveň zhnědne (původně je bezbarvá)..."
Ottův slovník naučný
Tak jako bourbon nebo whisky získává tu správnou chuť až po patřičném dozrání v dubových sudech, posunuje se do vyšší kategorie i domácí ovocná pálenka, uložená alespoň na šest měsíců do dubového, či akátového soudku. Staletími prověřená metoda zrání dokáže z dobré slivovice, či kalvadosu udělat vynikající a i ty méně povedené, “s ocáskem“ lze tímto způsobem velmi účinně vyléčit!
Dokonalá rukodělná práce z vysoce kvalitního dubového, či akátového dřeva bude i krásným, neotřelým dárkem pro manžela, dědu, nebo kamaráda! Kdo tomu rozumí, ten ví…